Kúpiť posilňovací stroj – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Posilňovanie brucha na šikmej lavici

Posilňovanie brucha na šikmej lavici

Skvelým tipom pre ploché a vyrysované bruško je šikmá polohovacia lavica. Ako ju vybrať a ako na nej brušné svaly posilňovať?

Hneď na úvod mám pre vás dobrú správu. Pri cvičení na posilňovacej lavici precvičíte aj celý rad ďalších svalov, nielen tie v hornej časti tela.

Sedy-ľahy na šikmej lavici

Najčastejším cvikom sú sedy - ľahy. Pri ich cvičení budete posilňovať celý rad ďalších svalov - okrem priameho, vonkajšieho, šikmého a vnútorného šikmého brušného svalu tiež chrbát a stehná. A to je dobrý tip pre vás, ktorí máte na cvičenie málo času a potrebujete cviky, pri ktorých precvičíte viac svalov zároveň.

Ako cvičiť sedy ľahy na šikmej lavici?

Začnite v polohe hlavou dolu, čím vyšší sklon, tým väčšia záťaž. S výdychom a zaprenými nohami sa pomaly zdvíhajte, ruky máte pred tvárou, alebo skrížené na prsiach. Môžete tiež zvýšiť záťaž držaním činiek na prsiach. Na nádych sa pomaly vraciate dole. Ak pohyb skrátite a zrýchlite, budete svaly viac "rozpaľovať". So skracovaním, ale opatrne, nech sa nezraníte.

S tým súvisí aj ďalší tip, ktorý sa v poslednej dobe šíri medzi fitnes trénerov a kulturistov. Šikmú lavice neodporúčajú cvičencom začiatočníkom, ktorí majú ochabnuté svalstvo. Tým odporúčajú klasické sedy - ľahy sa zaprenými pätami. Dôležité je zapretie paty a nie špičiek chodidiel, jedine s pätami budete pri zdvíhaní zapájať trup.

Tip - pri zdvíhaní vychylujte trup striedavo doprava - doľava, posilníte tak viac šikmé svaly.

Ako často opakovať cvičenie brucha?

Teoreticky by ste mohli cvičiť brušné svaly každý deň, nemalo by to uškodiť. Ale odporúča sa nechať aj brušné svaly regenerovať a posilňovať ich 3x týždenne.

Náš tip - Posilňovacia lavica MAGNUS CLASSIC MC-L003

Dnešným tipom je posilňovacia lavica, ktorú kúpite za cca 140 eur. V cene nie je len lavica s nastaviteľným sklonom, ale sada obsahuje odnímateľné nosné stojky a adaptér na izolovaný biceps. Táto domáca posilňovacie lavice má 6 nastaviteľných polôh, z toho 4 pre opornú časť a 2 pre sedaciu časť. Opornú časť chrbta nastavíte ľubovoľne od 0 do 90 stupňov. Vydrží záťaž až 170 kilovej činky. Posilníte na nej horné partie tela a väčšiu časť chrbta. Zákazníci oceňujú nadstavec na izolovaný biceps a bench-press.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

všetky novinky